Legjobb pénzügyi megoldásokWebáruház

MENÜ
Bemutatkozás
Mire jó a pézügyi tanácsadó ?
Tevékenység-Online játék
Öngondoskodás
Magyar mentalitás...
A spórolás a fejben dől el
Nyugdíj
***Ajánlatkérés***
Nyugdíj pillérek
Valóság! Milliók nyomorban?
Mibe kerül egy gyermek?
Születéstől az Egyetemig...
Örökölni, Illetékek nélkül?
Sajtófigyelő
Mi is az Unit-Linked
Casinó-e a tőzsde?
Befektetés
Jó tanács! Befektetőknek
Partnerintézmények
Magánszemélyeknek
Vállalkozóknak Cégeknek
Adóoptimalizálás
Profit kivétele-hogyan?
Itt az idő tőzsdézni!!
Legfrissebb hírek
Tényleg itt a világvége?
Interjú
Állás-Karrier
Kapcsolat,Elérhetőség
Fórum
Galéria

 
 
                                     A spórolás a fejben dől el!

Mikor a spórolás kerül szóba, legtöbbször ezt hallom: Épphogy megélünk. Hó végére nem marad mit félretenni. Örülünk, ha kifizetjük a számlákat....

Sajnos ez általában igaz is, mivel a kereskedelem és a bankok is azzal bombáznak, sőt arra nevelnek, hogy vegyünk meg mindent, sőt ne csak a nehezen megkeresett pénzünket költsük el, hanem hitel felvételével a jövőbeni jövedelmünk jelentős részét is.

Régen a földből élő őseink még tudták: A jövő a legfontosabb! A megtermelt gabonát három részre osztották. Első rész a következő évi vetőmag. Második az élelem. Harmadik a takarmány. Ha rosszra fordult inkább elmentek napszámba, de a "jövőt" nem élték fel.

Jól emlékszem ifjú koromban, úgy harminc-negyven éve a szüleink még e szerint éltek. Spóroltak, és kölcsönt csak maximum lakásvásárlásra, építésre vettek fel. Persze az is igaz, akkor még lényegesen nehezebb volt hitelt felvenni, nem voltak „jobbnál jobb” hitelajánlatok, és ilyen árubőség sem.

Andrew Matthews „Hallgass a szívedre!” című könyvében írja: „Végy nyolc embert ugyanannál a cégnél, ugyanazzal a fizetéssel. Találhatsz olyanokat, akik vagyonnal rendelkeznek, jól élnek, és olyanokat, akiknek bankkölcsönre van szükségük, hogy megvegyenek egy szendvicset! A különbség nem a keresetükben, hanem a pénzhez való hozzáállásukban rejlik."

Hogy is van ez a dolog? Mi ez a misztikus "pénzhez való hozzáállás"?

Bármilyen hihetetlen az emberek legnagyobb kiadása az életben mindössze néhány tétel: Lakást, házat, autót vesznek maguknak. Kifizetik a gyerekeik oktatási költségeit, segítik őket az önálló életkezdésben. Összeraknak egy kis nyugdíjalapot. (Ehhez egy adalék: a legújabb előrejelzések szerint a 2012-es Nagy Nyugdíjreform után az átlag nyugdíj az átlag fizetés 38%-a lesz...)

Szóval, amikor az ember az életének valamelyik ilyen nagy kiadásával szembesül, két dolgot tehet. Egyik út hogy hitelt vesz fel. Másik út, hogy erre már előre felkészül és szépen apránként előre összerakja.

Nézzünk erre egy példát. Tegyük fel, hogy kell Önnek 10 millió forint. Felvehet hitelt és akkor - a mai jobb feltételű jelzáloghitelek esetén - húsz év alatt duplán kell visszafizetnie, azaz 20 millióba kerül. Ha viszont húsz év alatt apránként előre építi fel ezt a 10 milliót, akkor ez a mai korszerűbb módszerekkel 3,2 millióba fog kerülni. Tehát aki előre tervez és épít az több mint hatod annyiért vásárol, mint aki hitelekből. Ennyire egyszerű a "pénzhez való hozzáállás"! Így lehet, hogy két azonos jövedelmű ember közül az egyiknek hatszor annyi pénze van, mint a másiknak...

Kedvenc mondásom: A spórolás a fejben dől el. Ha eldöntötte mire és mennyit szeretne félretenni, legyen az az első dolga. Maradni sosem fog, legalábbis ritkán, de ha ezzel kezdi, és utána jönnek a számlák és a megélhetés, kis odafigyeléssel garantáltan sikerül, és örömmel konstatálja: Bizony megy ez!

Ha idáig eljutott, már csak az a kérdés: Önnek melyik a legjobb, legtöbb előnnyel járó megtakarítási forma?

Segítek megtalálni az Önnek legmegfelelőbb megoldást!
                                                          Nyilak animált GIF

                                        Gondolkodásmód

A gondolkodás teszi az embert emberré. Gondolkodásmódunk meghatározza életünket. A jelen gazdasági és társadalmi eseményeinek súlyos anyagi következményei lesznek mindnyájunkra nézve. Sokan nem is tudják, vagy nem hiszik el.

Majd csak lesz valahogy. Állambácsi majd segít. Azt úgysem engedik. Vélekednek még ma is sokan. Pedig ez nagy tévedés. Senki nem tud, és nem is akar segíteni. Jó ha ezt mindenki elhiszi. A kellő információ hiánya a legfőbb gond.

Ez az elsődleges célunk. Eljuttatni mindenkihez az információkat. Megváltoztatni a gondolkodásmódot, a régi rossz beidegződéseket.

George Bernard Shaw híres mondása:"Ha neked is van egy almád, és nekem is van egy almám, és elcseréljük, változatlanul egy almánk lesz. Ám ha neked is van egy gondolatod és nekem is, van egy gondolatom, és azokat cseréljük el, akkor már két gondolata lesz mindkettőnknek."

A tudás, az információ hatalom. Minél többet tudunk a jövőről, és persze a jelenről, annál könnyebb felelősséggel felkészülni rá.

Jelentkezzen most, hogy gondolatokat cserélhessünk             0670/ 331-5027


www.andras.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!