Legjobb pénzügyi megoldásokWebáruház

MENÜ
Bemutatkozás
Mire jó a pézügyi tanácsadó ?
Tevékenység-Online játék
Öngondoskodás
Magyar mentalitás...
A spórolás a fejben dől el
Nyugdíj
***Ajánlatkérés***
Nyugdíj pillérek
Valóság! Milliók nyomorban?
Mibe kerül egy gyermek?
Születéstől az Egyetemig...
Örökölni, Illetékek nélkül?
Sajtófigyelő
Mi is az Unit-Linked
Casinó-e a tőzsde?
Befektetés
Jó tanács! Befektetőknek
Partnerintézmények
Magánszemélyeknek
Vállalkozóknak Cégeknek
Adóoptimalizálás
Profit kivétele-hogyan?
Itt az idő tőzsdézni!!
Legfrissebb hírek
Tényleg itt a világvége?
Interjú
Állás-Karrier
Kapcsolat,Elérhetőség
Fórum
Galéria
                                                                                                    10% - út az anyagi függetlenséghez
 
 
Magyarországon a lakosság jövedelmének és vagyonának eloszlása rendkívül egyenlőtlen, így fordulhat elő az, hogy ezer euró feletti (kb. 250-260 000 Ft) éves megtakarítással mindössze a lakosság 3%-a rendelkezik.Ez a tény azért szomorú, mert az USA-ban, Nyugat-Európában a családok 60-70%-a rendelkezik hosszú távú, értékpapír alapú megtakarítási konstrukciókkal.És sajnos, ez a címben látható 10% az, ami elválasztja a magyar emberek többségét az anyagi függetlenségtől. Ha ugyanis jövedelmüknek átlagosan 10%-át képesek lennének folyamatosan megtakarítani, ebben az esetben az évek múlásával egyre közelebb kerülhetnének a valódi nyugalomhoz és biztonsághoz. Éves 200 000 Ft megtakarítása átlagos hozammal kalkulálva 10 év alatt már közel 4 millió Ft-ot, 20 év alatt 16 millió Ft-ot, 30 év alatt pedig 54 millió Ft-ot eredményezhet.Könnyen kiszámítható, hogy kétszer ekkora összeg éves megtakarítása (400 000 Ft) 10 év után 8, 20 év után 32, 30 év után pedig több, mint 100 millió Ft tőkét eredményezhet. Természetesen a fejlett országok gazdaságát, a lakosság életszínvonalát, és megtakarítási hajlandóságát, illetve lehetőségét nem lehet összehasonlítani Magyarország jelenlegi helyzetével, azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy a megtakarítások mértéke sokkal alacsonyabb, kedvezőtlenebb, mint az potenciálisan lehetne.Ennek oka az, hogy az öngondoskodás, elő-takarékosság és egyéb fogalmak még meglehetősen új-keletűnek számítanak hazánkban, nem épült be hosszú évek, generációk alatt az emberek gondolkodásába. Nálunk nem létezik az a máshol teljesen elfogadott szemlélet, hogy a jövedelem 10%-át minden hónapban félre kell tenni. Pedig, ha belegondolunk, 10%-ot egy család úgy el tud különíteni bevételeiből, hogy gyakorlatilag észre sem veszi. A lakosság többségében még ma is él a gondoskodó állam képe, a sok éves szocializmus megtette hatását az emberek fejében.Sokan abban a hibás elképzelésben élnek, hogy havi 20 ezer forinttal nem lehet mit kezdeni, annyiból nem lehet a világot megváltani, ezért – jobb híján – felélik azt. Pedig a fenti számok tükrében világosan kijelenthetjük: nettó jövedelmünk 10%-ának rendszeres megtakarítása elvezethet bennünket az anyagi függetlenséghez.

A stratégia haszna, avagy a spontaneitás ára

Minden család életében vannak olyan előre látható, tervezhető események, amelyek nemcsak sorsforditó jelentőségüek, hanem jelentős költségekkel is járnak. Pl. házasság, gyermekszületés, otthonteremtés, nyugdijba vonulás, stb. Ha ezeket nemcsak meg-, illetve átéljük, hanem bekövetkeztükre jó előre tudatosan készülünk, megsokszorozhatjuk anyagi lehetőségeinket.

Nézzünk erre egy egyszerú példát. Tudja Ön, hogyha gyermeke születésétől befekteti a családi pótlékot , (az egyszerűség kedvéért vegyük ezt most kereken
15 OOO,- Ft/hó-nak) egy értékpapir alapú, mindössze évi 10 % hozamot biztositó befektetési konstrukcióba, akkor a "kicsi" 20.-születésnapjára 11 millió 34O ezer Ft gyűlik össze.
Vagyis a családi pótlékok összerakásából, ami 20 év alatt 3 millió 6OO ezer Ft befektetését jelenti, meg tudja venni a Kb. 10 millió Ft értékű első lakását.

Amennyiben azonban Ön nem tudatosan, tervszerűen készül erre az előre látható lépésre, és mindössze a gyerek 2O. születésnapján kap észbe, hogy önálló lakásra lenne szükség. és ehhez hitelt kell felvennie,. akkor is 2O éve lesz kb a visszafizetésre, de körülbelül 2O millió Ft-ot kell a törlesztéshez felhasználnia. A tizmillió Ft-ot tehát elő lehet teremteni 3millió 6OO ezer Ft-ból és 2O millió Ft-ból is.
Hatszoros a különbség.
 
 
          6x   6x   6x
 
 
Ez a pénzügyi tervszerűség haszna, illetve a spontaneitás ára. Nem véletlenül mondta Einstein: "A világ legnagyobb matematikai felfedezése a kamatos kamat." Melyiket választja inkább? >>>>>
 
 
Szeretne hatszor jobban élni?

Sokáig ki nem állhattam a 6-os számot. Olyan nagy hasa van. Nincs benne semmi karizmatikus. Egy prim szám, mondjuk a 3-as, vagy a 7-es az igen, az egyéniség. De ez? Ez csak a 2 és a 3 szorzata. Most valahogy megszerettem. És nemcsak a stratégiai fontossága miatt, hanem azért is, mert megjelent a piacon egy olyan termék, amely lejáratáig óvatos szakértői becslések szerint is várhatóan 6-szoros hozamot fog hozni
                                                                                        Hívjon!   András                                                                                      0670/ 331-5027
                                                           
 
               


www.andras.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!