Legjobb pénzügyi megoldásokWebáruház

MENÜ
Bemutatkozás
Mire jó a pézügyi tanácsadó ?
Tevékenység-Online játék
Öngondoskodás
Magyar mentalitás...
A spórolás a fejben dől el
Nyugdíj
***Ajánlatkérés***
Nyugdíj pillérek
Valóság! Milliók nyomorban?
Mibe kerül egy gyermek?
Születéstől az Egyetemig...
Örökölni, Illetékek nélkül?
Sajtófigyelő
Mi is az Unit-Linked
Casinó-e a tőzsde?
Befektetés
Jó tanács! Befektetőknek
Partnerintézmények
Magánszemélyeknek
Vállalkozóknak Cégeknek
Adóoptimalizálás
Profit kivétele-hogyan?
Itt az idő tőzsdézni!!
Legfrissebb hírek
Tényleg itt a világvége?
Interjú
Állás-Karrier
Kapcsolat,Elérhetőség
Fórum
Galéria
        Friss hírek, információk


DUPLÁZZON!    
A jelen gazdasági helyzetre valóban igaz, hogy "Az idő pénz". Használja ki, mert elillan!
A gazdasági válság hatására szinte semmiért sem kapni annyit, mint amennyit ér.
És szinte semmiért sem kell adni annyit, mint amennyit ér.
A világ tőzsdéin extra leárazás van, a részvények alulértékeltek - azt pedig mindenki tudja, hogy vásárolni leárazáskor kell.
Eurós befektetésekkel ki lehet használni a jelenlegi 230 Ft körüli árfolyam jövőbeni korrekcióját - nemzetközi és hazai elemzők szerint is jövőre az árfolyam beáll 250 Ft körüli értékre.
Leárazás mindenhol! A jelenlegi legnagyobb potenciális befektetési lehetőségeket nyújtjuk ügyfeleinknek!

                  Forduljon hozzám bizalommal, használja ki a most adódó lehetőséget

                                                             
                                                                                            András                                                                                                  +3670/331-5027
                                                                                                       
                                                                                                     
Rendkívül érdekes befektetési helyzet állt elő. Két dolog együttes előfordulása egészen különleges helyzetet eredményezett: Egyrészt (sejthetően) külső spekulációk hatására a forint értéke hihetetlenül megerősödött. Másrészt a világ értékpapírpiacain átmenetileg teljesen abnormálisan alacsony árfolyamok alakultak ki. Magyarul, aki ma befektet, az az irreálisan erős forintjáért irreálisan alacsony áron vehet befektetési alapokat. Azt tudni kell, hogy a dolgok ideig-óráig eltérhetnek a normálistól, de ez nem mehet túl sokáig. (Kína változatlanul tarja az évi 10 feletti GDP emelkedési ütemét, ez önmagában átlagosan 20-25% évi tőzsdei árfolyam növekedést indikál. De az Egyesült Államokban sem volt egyetlen visszaeséses negyedév sem.)

Nagy valószínűséggel már hároméves távlatból visszatekintve, mindenki a fejét veri a falba, hogy annak idején, 2008 nyarán kihagyta ezt a lehetőséget. Én senkinek sem szoktam rövidtávra ajánlani az értékpapír alapú befektetéseket - most sem teszem - de azért ez elég magas labda...
Egy év múlva már nem ér azt mondani hogy én nem szóltam. „Minél tovább vár, annál többet veszit legértékesebb eszközéből a felbecsülhetetlen és megfoghatatlan értékü eszközéből: az időből”                                                                         András                                                                               
0670/331-5027 
                                                                             
andros54@citromail.hu    

(üzenet)   Venni, venni, venni! És tovább venni!

(Ha most indítja a befektetéseit, akkor dörzsölje a kezét. Ilyen olcsón befektetéseket Isten tudja milyen régóta nem lehetett kapni. Ne felejtsen el majd, minden hónapban hálát rebegni a 2008-as “összeomlásért” amikor majd mondjuk a nyugdíjalapjából felveszi a havi hozadékokat!)
Nem lehet ennyire alacsony mindig az árfolyam - ez egyszerűen túl jó üzlet lenne…

                                                                            

Möbius: Mit félünk a válságtól, úgyis emelkedésnek kell következnie!


A világ legnagyobb feltörekvő piaci guruja, Mark Möbius szerint a piacok már túlreagálták a hitelpiaci válság hatását, és egy évet sem kell várni az árfolyamok tartós emelkedésére. A Templeton vezetője szerint már kíváló beszállási célpontokat találhatunk az alulértékelt papírok között, mivel véleménye szerint ez a válság sem különbözik a többitől, és teljesen felesleges világvége hangulatot kelteni.


Mark Möbius a Templeton Asset Management feltörekvő piaci tőzsdeguruja szerint a hitelválság már "kitombolta" magát, és azt várja, hogy a piacok visszatapattannak a növekedése szakaszba egy éven belül biztosan - írja a The Daily Interview. A guru véleménye szerint a mostanában bekövetkező éles korrekció a világ tőkepiacain már impozáns beszállási lehetőségeket nyújt a befektetőknek, különösen például az általa igen kedvelt internet szektorban.

"Amikor a befektetők elkeseredésükben adják el a részvényeiket, akkor érkezett csak el az idő a vásárlásra. Mindenki azt mondja, hogy a mostani helyzet teljesen másról szól, de a történelem és az emberi természet ismétli önmagát" - fejtette ki Möbius. "A mostanra már alulértékeltté vált részvényeket elkezdtük vásárolni, ami egy éven belül már plusz pénzt is fog hozni a konyhára, és akkor már nevetségesnek fog tűnni, hogy korábban annyira pesszimistán láttuk a helyzetet".

Möbius kifejtette, hogy a feltörekvő piacokon tapasztalt árfolyamesések az elmúlt hét hónapban és a gyengülő dollár miatti további félelmek már túlzottá váltak, és belátható időn belül véget kell érnie a "rossz szériának". "Azért vagyok ennyire optimista, hiszen az elmúlt években hatalmas mennyiségű tőkét pumpáltak a feltörekvő piacokba a befektetők", és ennek a folyamatnak folytatódnia kell, ha visszaáll minden a rendes kerékvágásba.
 

Kiszállni tilos! Tanácsok kisbefektetőknek

Bár az elmúlt napok tőkepiaci fejleményei több mint aggasztóak, a kisbefektetőknek mindenképpen óvakodniuk kell a hirtelen – és később megbánt – reakcióktól. A teendő leegyszerűsítve: most sehonnan se vegyük ki a pénzünket.

Ülni tovább a befektetésekben – röviden ez az a tanács, amit adni lehet a pénzügyi válság nyomán kissé aggasztóvá vált piaci környezetben. A konkrét teendőket persze eltérőek lehetnek attól függően, hogy a befektető miben tartja a pénzét.

A banki betétekkel rendelkezők vannak a lehető legegyszerűbb helyzetben, hiszen számukra a hitelintézetük a lejáratkor a szerződésben megállapított kamatot (és persze a tőkét) fizeti vissza. A betéteseknek mindössze arra kell figyelniük, hogy az újbóli lekötésnél klasszikus, fix kamatú konstrukcióba helyezzék el pénzüket, mert a magasabb hozamot ígérő indexált, és befektetési alappal kevert termékek most enyhén szólva sem nevezhetők biztonsággal kifizetődőnek. A betétekkel összefüggésben is igaz ugyanakkor, hogy mindenképpen kerüljük el a pánikszerű lépéseket. Aki ugyanis – a bankrendszer összeomlásától félve – kiveszi az összes meglévő megtakarítását, csak annyit ér el, hogy a továbbiakban nem kamatozik a pénze: ha viszont tényleg bekövetkezne – mint ahogy nem fog – a „világvége”, akkor az olyan mértékű inflációval járna, hogy már nem is lenne érdemes kiszedni a bankjegyeket a párnacihából.

A befektetési alapokban ülő ügyfeleknek – a közhiedelemmel ellentétben – szintén nincs okuk aggodalomra: az alapkezelőknél a vagyont ugyanis egy letétkezelő elkülönülten kezeli, nincs összemosva a bank forrásaival, mint a bankbetét, vagyis nem kell attól tartani, hogy „elolvad” a pénz. A jelenlegi körülmények viszont nem kedveznek a kiszállásnak, ezért – legyünk érdekeltek bármilyen alapban is – legjobban akkor járunk, ha a kivárás már sokszor bevált taktikáját alkalmazzuk.

A részvényeknél kissé bonyolultabb a helyzet, hiszen nem mindegy, hogy már gyakorló tőzsdei befektetőről, vagy frissen beszálló „spekulánsról” van szó. Ha az előbbiekhez tartozunk, a mostani, nyilvánvalóan igazságtalanul alacsony árak jó alkalmat teremtenek arra, hogy a portfóliónk átlagárát csökkentsük, hiszen ma már kevés az olyan kisbefektető, aki kibocsátáskori áron, vagy a jelenlegi kurzusnál olcsóbban vette részvényeit. Az alacsony árakban fantáziát látó, új játékosoknak viszont nem szabad abban a hitben ringatózniuk, hogy a BUX már elérte a mélypontot: ezért ha spekulatív céllal be is vásárolnak részvényekből, azt kis tételekben, több papírból összeválogatva, és leginkább hosszú távra tervezve tegyék. A kármentés – vagyis eladás -, mint megoldás a részvényeknél szintén nem jöhet komolyan szóba, hiszen az a pénzmennyiség, ami most a papírokból eltűnt, a konzervatív megtakarítási formákkal közel sem hozható vissza. A megoldás tehát itt is a kivárás, és a már említett rávásárlás, persze csak akkor, ha van rá mód.

Látszólag az sincs persze könnyű helyzetben, aki most kívánja megtakarított pénzét kamatoztatni, ám biztonságos, tervezhető hozammal kecsegető befektetések azért akadnak még bőven a piacon. A bankbetétben utazó ügyfelek mostanság szerencsés helyzetben vannak, hiszen a forrásínségben szenvedő bankok alaposan felverték a lekötött betétek kamatait. A végletesen konzervatív befektetőknek jó megoldás lehet az állampapír is. Bármibe is fektetjük viszont megtakarított pénzünket, a diverzifikációra vonatkozó aranyszabályt most sem szabad figyelmen kívül hagyni: vagyis soha ne invesztáljunk egyetlen fajta pénzügyi eszközbe, bármennyire is bízunk benne, hanem igyekezzünk megosztani a kockázatokat.

 

                                                                                                                     

                                                                                                                      

                                                                                 

<


www.andras.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!